Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΚΕΦΙΑΠ Καταγγελίες Λαλανίτη κατά του Συλλόγου ΑΜΕΑ!! Τι απαντά ο Σύλλογος...

Μία συνέντευξη της προέδρου του Συλλόγου ΑΜΕΑ στο ΡΑΔΙΟ1 98.1 και στον Μάνο Παπαμακάριο, κατά την οποία η κα Τουλούμη διαμαρτυρήθηκε για θέματα που αφορούν τις συνθήκες στο κέντρο,"ερέθισε" φαίνεται την υπεύθυνη του Κέντρου κα Λαλανίτη!!

Με επιστολή κάνει αποκαλυπτικές καταγγελίες κατά της Προέδρου του συλλόγου κάνοντας λόγο για "καταστρατήγηση αποφάσεων και νόμιμης λειτουργίας" οπως για "μαύρες προσλήψεις και αμοιβές" ημετέρων!!
Και όλα αυτά σε ένα ιδρυμα στο οποίο θα πρέπει να βασιλεύει η ηρεμία και η συνεργασία δεδομένου οτι εξυπηρετεί ατομα με "ειδικές δεξιότητες"!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της κας ΛΑΛΑΝΙΤΗ


Καλη σας μερα Κυριε Παπαμακαριε
βλεποντας την ευαισθησια που εχετε δειξει για το Κεφιαπ Ευβοιας σας αποστελω ενα δελτιο τυπου που αφορα την λειτουργια μας και με δεδομενη την επικοινωνια που ειχατε απο τον συλλογο Αμεα  ολοι μαζι  θα ηθελα να ειχατε σφαιρικη πληροφορηση για τον τροπο που λειτουργουσε το κεντρο ημερας καταπατωντας ολη την Ελληνικη νομοθεσια και καταστρατηγωντας ολες τις αποφασεις που αφορουσαν τη νομιμη λειτουργια του.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα οτι η Κυρια Τουλουμη που φωναζει και ωριεται επι τρια συνεχομενα ετη ειχε προσλαβει ως μελος του Δ.Σ του συλλογου με τα χρηματα της μητροπολης   - 500 ευρω μηνιαια μαυρα- την  κορη της οντας λογοθεραπευτρια για να κανει θεραπειες στον ιδιο της το γιο -αμεα και αδερφο της ως ενα απο τα 5 παιδια του κεντρου και αν αυτο δεν ειναι αντιδεοντολογικο το οτι προεβησαν σε απολυση νοσηλευτριας η οποια θελει να  καταφυγει στη δικαιοσυνη για να προσλαβουν   παρανομως  βοηθο φυσιοθεραπειας στη θεση της και για να την εδραιωσουν και προσπαθησαν  με εγγραφο προς την διοικηση του νοσοκομειου να βγαλουν αχρηστη τη μονιμη υπαλληλο του κεφιαπ αντιστοιχης ειδικοτητας .
Και επισης ουδεποτε εκδιωχθηκαν οπως ισχυριζονται απο το κεντρο  απλα τους ζητηθηκε  εγγραφως πολλες φορες  να λειτουργησουν νομιμα και να συμμορφωθουν στις αποφασεις διοτι ο χωρος ειναι δημοσιος ως τμημα του Νοσοκομειου και μεσα σε αυτον δεν θα μπορουσε να συνεχισουν να προσφερουν μαυρη ανασφαλιστη εργασια  ουτε να χρησιμοποιουν αλλες ειδικοτητες απο αυτες που προβλεπονται εστω και στο βωμο της κοινωνικης προσφορας.
Επισης ολα και τα 5 παιδια του κεντρου ειναι καθημερινα στο κεφιαπ και λαμβανουν τις θεραπειες τους  απο το μονιμο προσωπικο, μας κανενα απο αυτα δεν εχει διακοψει .Κατανοω και ειμαι παντα διπλα σε ολους τους γονεις επι 15 συναπτα ετη με οτι εργαλεια μπορω να εξασφαλισω απο την πολιτεια και τον κοινωνικο ιστο,προς ανακουφιση του δυσκολου ρολου τους αλλα ωφειλουμε  παντα να τηρουμε νομους και αποφασεις ,πρωτα για την ασφαλεια των ιδιων των παιδιων τους. Ειμαι στην διαθεση σας για οποια διευκρινηση θα θελατε και φυσικα και ο διοικητης του Νοσοκομειου ως προισταμενη αρχη μου και σας ευχαριστω εκ των προτερων για την προβολη του Κεφιαπ διοτι συμβαλει θετικα στην ευαισθητοποιηση  των αρμοδιων φορεων           
Με εκτιμηση          
Λαλανιτη Ειρηνη Διοικητικη
Υπευθυνη Κεφιαπ                               


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ακούσαμε σήμερα Τρίτη 5-2-2019 σε μέσο ενημέρωσης (Ράδιο1 και τον δημοσιογράφο κ. Παπαμακάριο), για κάποιες επιστολές της κυρίας Λαλανίτη η οποία είναι διοικητική υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας, στις οποίες αναφέρεται με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς για τον Σύλλογό μας και για στελέχη του. Αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα μία δημόσιος λειτουργός αναφέρεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς για ένα Σύλλογο και για τους γονείς παιδιών με αναπηρία. Ελπίζουμε ότι οι επιστολές αυτές και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, δεν εκφράζουν την Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας. 
Εκτός εάν η κ. Λαλανίτη αισθάνεται για κάποιους λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε, ότι βρίσκεται υπεράνω και της Διοίκησης. Αναμένουμε τις ενέργειες της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας (ΓΝΧ) και κυρίως να της υπενθυμίσει ότι δεν είναι ο ρόλος της να κατηγορεί και να χαρακτηρίζει Συλλόγους και τα στελέχη τους. 
Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης των στελεχών μας και του Συλλόγου.


Σε σχέση με αυτά που ακούσθηκαν έχουμε να πούμε τα εξής.

Κατ’αρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι τα θέματα λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ, είναι υπόθεση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και εμείς ως Σύλλογος δεν είχαμε ποτέ κάποιον ρόλο, ούτε επιδιώξαμε να έχουμε. Εμείς ως Σύλλογος το μόνο που μας ενδιέφερε πάντα, ήταν η διασφάλιση των θεραπειών στα παιδιά μας. Γι αυτό και όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Σύλλογός μας αγωνίσθηκε να στελεχωθεί το ΚΕΦΙΑΠ με όλες τις ειδικότητες που έλειπαν, γιατί αυτό ήταν εις βάρος των παιδιών μας. Δεν υπήρχε εργοθεραπευτής (στις αρχές του Φεβρουαρίου 2019 μάθαμε ότι προσλήφθηκε), δεν υπήρχε λογοθεραπευτής, ούτε σήμερα υπάρχει, δεν υπήρχε επικεφαλής Φυσίατρος, ούτε σήμερα υπάρχει. Ούτε καν υπεύθυνος επικεφαλής ιατρός δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει ακόμη στο ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας. Δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο Κέντρο που υποδέχεται άτομα με βαριά αναπηρία να υπολείπεται τέτοιων ειδικοτήτων. Ποιος άραγε αξιολογεί ένα επείγον περιστατικό και ποιος δίνει τις ανάλογες οδηγίες, όταν λείπουν οι βασικές ειδικότητες και ο υπεύθυνος επικεφαλής Φυσίατρος; Αυτό το ερώτημα ήταν η μόνιμη αγωνία μας.

Γι αυτό και προσπαθήσαμε να διαθέσουμε και δικούς μας θεραπευτές από το 2011. Ζητήσαμε έναν χώρο στο ΚΕΦΙΑΠ και τον στελεχώσαμε με δικό μας προσωπικό το οποίο πληρώναμε με δικούς μας πόρους και με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας. Και μάλιστα οι δικοί μας θεραπευτές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε πολλά περιστατικά που δεν ανήκαν στον Σύλλογο μας, όπου το ΚΕΦΙΑΠ δεν διέθετε εξειδικευμένο προσωπικό. Εάν βέβαια το ΚΕΦΙΑΠ δεν είχε λύσει τα θέματα μιας νόμιμης φιλοξενίας μας, όπως ειπώθηκε αυτό αφορά την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και όχι τον Σύλλογο μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο Κέντρο Διημέρευσης με τον απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας τις αναγκαίες θεραπείες και για καλύτερες και πιο χαρούμενες ημέρες.

Σύλλογος Γονέων,  Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου