Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Παρατηρητήριο προαγωγής της Υγείας!!! Τι απ'ολα αυτά εχει γίνει; Τι θέλουν να κρύψουν; Θα απαντήσει κανείς.....

Απλήρωτοι υπάλληλοι, ουδεμία δραστηριότητα με βάσει τους σκοπούς του Παρατηρητηρίου!! 

Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος και οι γραφειοκράτες "κρατούν το θέμα χαμηλά" και ο μέχρι πρότεινος υπεύθυνος κος Ταγκαλέγκας μας απέφυγε λέγοντας οτι "υπάρχει καταγγελία της σύμβασης με το Πανεπιστήμιο" χωρίς να μας αναφέρει τους λόγους. Απλώς μας παρέπεμψε για ενημέρωση στον Φάνη Σπανό!!!

Τί θέλουν να ...κρύψουν;
Αν και το ..."έργο" των 500.000 ευρώ είχε ορίζοντα μέχρι το 2020, το παρατηρητήριο είναι κλειστό, κανείς υπάλληλος, οι λιγοστοί απλήρωτοι για 10 μήνες και τα ερωτηματικά πολλά για το πόσα χρήματα έχει εισπράξει η κα ΛΙΝΟΥ και οι συνεργάτες της!!


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωνε σχετικά: «Σταδιακά πετυχαίνουμε ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχουμε θέσει ως Περιφερειακή Αρχή. Την εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού. Μίας περιοχής που αντιμετωπίζει τεράστια ζητήματα με το περιβάλλον αλλά και την υγεία των κατοίκων της. Η ίδρυση του Παρατηρητηρίου & Κέντρου Προαγωγής Υγείας, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Θερμές ευχαριστίες στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιαίτερα στην κ. Λινού, που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο».


Δείτε τι εγραφαν στις ανακοινώσεις για την λειτουργία:

"Το Παρατηρητήριο θα λειτουργήσει για τα επόμενα 4 χρόνια με πόρους της Περιφέρειας και θα καλύψει όλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τανάγρας, από το Δήλεσι έως και τα Δερβενοχώρια. Πρόκειται να είναι συνέχεια του Προγράμματος που είχε ξεκινήσει και το οποίο διεκόπη το 2009 και θα έχει ως στόχο:
-Τη συστηματική, στοχευμένη παρακολούθηση και καταγραφή των κινδύνων της υγείας των κατοίκων
-Την έγκαιρη αναγνώριση πιθανών προβλημάτων υγείας του πληθυσμού που εμφανίζουν υψηλή συχνότητα στον καρκίνο
-Παρακολούθηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης για την πρόληψη πιθανής επέκτασης του προβλήματος
-Την συνεχή ενημέρωση των κατοίκων για θέματα δημόσιας υγείας και
-Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προαγωγής υγείας του πληθυσμού.
Κύριες λειτουργίες του Παρατηρητηρίου θα είναι η δημιουργία συστήματος καταγραφής της υγείας των κατοίκων από τα νοσοκομεία και τις Υπηρεσίες Υγείας, η παρακολούθηση των κινδύνων μέσω βιολογικών μετρήσεων και ιατρικών στοιχείων του πληθυσμού, η επεξεργασία στοιχείων περιβαλλοντικών ρίπων σε αέρα, έδαφος, νερό και συσχέτιση με τα στοιχεία νοσηρότητας, ώστε να εντοπιστούν εστίες υψηλού κινδύνου.               
Επίσης η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής Hot Line για τους κατοίκους, ώστε να αναφέρονται συμβάντα και νοσήματα σχετιζόμενα με την περιβαλλοντική ρύπανση, καθώς και η ενημέρωση του πληθυσμού μέσω εκδηλώσεων και ενημερωτικού υλικού σε θέματα προαγωγής της υγείας.

Τι απ'ολα αυτά εχει γίνει; Τι ακριβώς συμβαίνει; Τι θέλουν να κρύψουν; 
Θα απαντήσει κανείς.....

Εμείς θα επανέλθουμε!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου