Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Β. ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ: "Το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ είναι ένα κίνημα από τους πολίτες για τους πολίτες."


Το αυτοδιοικητικό κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ συνεχίζει να ενισχύεται καθημερινά και να χαίρει της αποδοχής του συνόλου της κοινωνίας μας. 

Σε καθημερινή βάση η ομάδα του ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ανακοινώνει νέα ονόματα συμπολιτών μας αποδεικνύοντας ότι το κίνημα είναι το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό κίνημα  στην ιστορία της πόλης μας. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι επίσης το γεγονός, ότι συνεχώς γιγαντώνεται η συμμετοχή νέων στην ομάδα μας. Το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ είναι ένα κίνημα από τους πολίτες για τους πολίτες.
Κατά την εβδομάδα  18 Φεβρουαρίου  -  24  Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν  τα εξής μέλη μας:
1.        Βέττας Μανώλης (δημοσιογράφος-αθλητικογράφος)
2.       Κύρου Τσάκαλος Χριστόδουλος ( δικηγόρος)
3.       Μουτζής Παναγιώτης (ιδιωτικός υπάλληλος)
4.       Ντελής Γιάννης ( ιδιωτικός υπάλληλος)
5.       Παλαιολόγος Σπύρος (οικονομολόγος)
6.       Ρεγγίνας Τάσος ( χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος)
7.       Ταβλαρίδης Βλάσης ( συνταξιούχος, προπονητής)
8.       Φρατζεσκάκη Αγγελική (απασχολείται ως πολιτική φίλη με την υποστήριξη και υλοποίηση στόχων του πολιτικού γραφείου του π. Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη)
2.    Παρουσία σε εκδηλώσεις
Τόσο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ όσο και τα μέλη της ομάδας ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ παρέστησαν σε σειρά εκδηλώσεων . Βρισκόμαστε σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία ακούγοντας και αξιολογώντας τις καίριες θέσεις συλλόγων και φορέων. Στόχος μας η ενίσχυση του αθλητισμού, του πολιτισμού και κάθε δραστηριότητας που προάγει την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.
3.    Δημοτικό Συμβούλιο
 Το ζήτημα της αλλαγής του κανονισμού της ΔΕΥΑΧ συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων την Τρίτη. Η αλλαγή του κανονισμού σχετιζόταν μεταξύ άλλων και με τη διαγραφή του άρθρου 16 στο οποίο αναφερόταν, πως σε κάθε περίπτωση ευθύνεται για την εξόφληση λογαριασμού και χρεών προς την επιχείρηση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Με την τροποποίηση προήχθη πλέον να μεταφέρεται ο λογαριασμός οφειλών στο μισθωτή – καταναλωτή και όχι στον ιδιοκτήτη.
Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, Βασίλης Καθαροσπόρης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κατά την τοποθέτηση του ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα «Από τα 100 άρθρα του κανονισμού της ΔΕΥΑΧ επιλέξαμε να τροποποιήσουμε μόνο 3. Δεν υπάρχει κανείς εδώ που να καταψηφίσει την εισήγηση. Όλοι συμφωνούμε στο να μεταφέρουμε το χρέος στον καταναλωτή και όχι στον ιδιοκτήτη. Με ευθύνη όλων μας, μάλιστα, καθυστερήσαμε να λάβουμε την εν λόγω απόφαση».
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, ωστόσο, έθιξε παράλληλα και ένα χρόνιο ζήτημα όσον αφορά τη λειτουργία της ΔΕΥΑΧ που ταλανίζει την επιχείρηση. «Με τις ευθύνες να βαραίνουν όλους μας σ αυτή την αίθουσα σκεπάζουμε, ότι υπάρχουν 11 εκατομμύρια χρέη και ότι η επιχείρηση αδυνατεί να ανταπεξέρθει άμεσα στα μικροπροβλήματα χιλιάδων συμπολιτών μας» συνεχίζοντας επισήμανε ότι για ένα μικρό αίτημα μπορεί να χρειαστούν και μέρες για να επιληφθεί η επιχείρηση και τόνισε, πως άμεσα το σώμα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με τις ευθύνες του και να μην αφήνει το πρόβλημα να χρονίζει.
Καταλήγοντας, ο Βασίλης Καθαροσπόρης ανέφερε, πως λύση δεν είναι να κληροδοτεί η μία δημοτική αρχή στην επόμενη το ζήτημα των χρεών, αλλά η άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση με μοναδικό κίνητρο την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και το όφελος κάθε συμπολίτη μας.

4.    Θεματική Εβδομάδα Υγείας

Η ομάδα του ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ  μένοντας σταθερή στις δράσεις της ξεκίνησε την  πρωτοβουλία των θεματικών εβδομάδων γνωστοποιώντας τις θέσεις της για καίρια ζητήματα, που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας μας. Πιστεύοντας, πως στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είμαστε αμέτοχοι για κεντρικά ζητήματα, το κίνημα αφιέρωσε την πρώτη θεματική εβδομάδα στο  ύψιστο δημόσιο αγαθό την Υγεία. Την τρέχουσα εβδομάδα το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ προχωράει στην ανακοίνωση των βασικών θέσεων του για την ασφάλεια.
Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου