Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

E. BAKA "Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης βρήκε την ευκαιρία να πετάξει λάσπη"


O Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος  Παγώνης,  κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκμεταλλεύτηκε την απουσία μου, για να πετάξει λάσπη και να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις για ακόμα μία φορά. 

Σε συζήτηση για τον κανονισμό ύδρευσης, ανέφερε ότι παρέλαβε δήθεν από την ΔΕΥΑΧ το 2014, 20 εκατομμύρια ευρώ χρέος.  Στις 20/3/2015 σε δελτίο τύπου που είχε ο ίδιος στείλει, τόνιζε ότι το χρέος αυτό ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά βρίσκονται μόνο στην φαντασία και ίσως και στο επιθυμητό του κ.Δημάρχου.  Γι’ αυτό και κάθε φορά κυμαίνονται με βάση τη διάθεσή του, η οποία επηρεάζεται πλέον από τον προεκλογικό πανικό που νιώθει. Στη συνέχεια ανέφερε ότι δήθεν πήραμε καταναλωτικό δάνειο 1.5 εκατομμύριο ευρώ.  Ουδέποτε πήραμε δάνειο, αντιθέτως επιβαρυνθήκαμε αυτά των λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων.

Τον Αύγουστο του 2014 παραδώσαμε μια υγιέστατη επιχείρηση με θετικούς ισολογισμούς, 54 εκατομμύρια ενταγμένα έργα και 1.000.000 ευρώ στο ταμείο της ως αποθεματικό, έχοντας ασκήσει μόνο για 3 έτη διοίκηση στην καλλικρατική ΔΕΥΑΧ.

Η μόνη αλήθεια, μετά από 4 ½ χρόνια είναι η τραγική του ανικανότητα του Δημάρχου  να διαχειριστεί στην αρχή ως Πρόεδρος και στη συνέχεια οι διοικήσεις που ο ίδιος συνέχεια αλλάζει, την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας. 
Έχει αποτύχει πλήρως και δυστυχώς αυτό το εισπράττουν καθημερινά οι πολίτες. 

Αντί λοιπόν να σιωπά και να σκύβει το κεφάλι, εκτοξεύει ως πυροτεχνήματα ψεύδη και το κυριότερο δεν τολμά να φέρει το θέμα της ΔΕΥΑΧ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει και εμείς και οι λοιποί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Δεν το κρίνει απαραίτητο (!!!) όπως είπε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διότι εάν πραγματοποιούνταν ειδική συνεδρίαση θα έπρεπε να απολογηθεί για τις εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ απευθείας αναθέσεις, για τις εργολαβίες φιάσκο, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι διέλυσε τη ΔΕΥΑΧ, σύροντας στα Δικαστήρια και αντιδικώντας με πρωτοφανή εμπάθεια με τους εργαζόμενούς της, όπως το ίδιο έπραξε και με τους συμβασιούχους του Δήμου. Αυτό είναι το πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου